Voorkeursassortiment

Zijn er bij jouw organisatie ook verschillende merken en typen tilliften in gebruik? Of verschillende bedden? Merk je dat dat problemen oplevert bij bijvoorbeeld onderhoud en reparatie (omdat onderdelen niet op voorraad zijn) of bij het gebruik (zorgverleners moeten met al die merken en typen leren werken)? Meneer Kooi gaat graag met jou het proces in om te komen tot een voorkeursassortiment.

 

Per productgroep maken we dan keuzes, zodat je een uniform hulpmiddelenpark creëert. We vatten deze keuzes samen in het handboek hulpmiddelen. In dit naslagwerk vind je de voorkeuren van jouw organisatie.

Het opstellen van een voorkeursassortiment: hoe werkt dat?

Voor het opstellen van een voorkeursassortiment volgen we altijd een vast stappenplan.

1. Formeren van een werkgroep

We formeren een brede werkgroep binnen de organisatie met onder andere een ergocoach, ergotherapeut, technische dienst, verpleegkundigen en een inkoper. Zij stellen het Programma van Eisen op. 

 


2. Opstellen van een Programma van Eisen (PVE)

Op basis van een vaste vragenlijst stellen we per productgroep een Programma van Eisen op. In die vragenlijst komen alle belangrijke keuzes per productgroep aan de orde. We nemen jouw visie én die van Meneer Kooi mee. Zo maak je beargumenteerde keuzes die aansluiten bij de visie van jouw organisatie.

 

De juiste hulpmiddelen

3. Hulpmiddelen selecteren

Op basis van de uitkomsten van het PVE maken wij een selectie van producten van verschillende fabrikanten en typen die aan alle eisen en wensen voldoen. Deze hulpmiddelen presenteren we aan de werkgroep.

 

4. Selecteren hulpmiddelen voor een proefplaatsing

Samen met jou kijken we wat voor jou het meest belangrijk is. Zo komen we tot twee, maximaal drie hulpmiddelen waarmee we de volgende fase ingaan.

 

5. Proefplaatsing

Een proefplaatsing duurt gemiddeld twee weken en vindt plaats op meestal twee locaties en voor verschillende doelgroepen. We starten met een introductie waar de fabrikant bij aanwezig is om te vertellen over de plus- en minpunten. Tijdens de proefplaatsing zijn we regelmatig op locatie om vragen te beantwoorden en instructie over het gebruik van het hulpmiddel te geven.

De laatste stappen

6. Evaluatie

Op elke afdeling waar we de proefplaatsing doen, laten we evaluatieformulieren invullen. Zo kunnen we een objectieve score per product geven op basis van punten. De scores tellen we bij elkaar op en meestal komt er een hele duidelijke uitslag uit.

 

7. Overgaan tot aankoop

Na de evaluatie presenteren we de resultaten aan de afdeling inkoop. Zij nemen vaak de beslissing op basis van de kosten en de total cost of ownership (kosten van een product gedurende de hele levenscyclus).

 

 

Wil je meer weten over het proces?

 Neem gerust contact op met Steven van der Heide, accountmanager via 06 2329 4362 of mail naar steven@meneerkooi.nl